Testovi mobitela

MEANIT Smart Watch M2

Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2 Smart Watch M2
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Predstavljen 01-2016
Vrsta uređaja Pametni sat
Dimenzije uređaja (mm) 40 x 47 x 11
Masa uređaja (g) 44
Chipset MTK6260A
Ekran i tipkovnica
Dijagonala ekrana (inča) 1,44
Rezolucija ekrana 128 x 128
Memorija
Interna memorija telefona 32 MB
RAM memorija 32 MB
Prijenos podataka
Bluetooth Da (3.0)
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 230
Vrijeme razgovora 2G (h) 3
Vrijeme čekanja 2G (h) 150
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Mobil.hr testovi
Vrijeme uključivanja uređaja (s) 7
Trajanje baterije u praksi (dana) 2
Dužina kabela punjača (cm) 70
Gdje kupiti
Cijena 199 kn
Info Intelkom


01/ 3863 888
http://meanit.hr/
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Gadget bez konkurencije
Autor: Krunoslav Ćosić

Za samo 199 kuna možete imati pravi pametni sat s velikim brojem raznih mogućnosti

02.06.2016.

 

Pametni sat postaje sve zanimljiviji gadget, ali i sve povoljniji cijenom tako da za njega ne morate platiti iznos veći od cijene jedne večere za dvije osobe. Testirali smo meanIT Smart Watch M2, model kojeg producira domaća tvrtka Intelkom, a radi se o satu s mogućnostima kakve nude današnji pametni satovi vrijednosti veće od 1000 ili 2000 kuna, a kojeg možete kupiti za 199 kuna.

Sadržaj pakiranja

U malenoj i praktičnoj za nošenje kutiji uz sat crne boje dolaze USB kabel dužine 70 cm i upute na hrvatskom jeziku.

Ergonomija, dizajn i izrada

Pohvaljujemo ugodnu ergonomiju sata i remena od gume, malu masu i kvalitetno izrađeno kućište u crnoj boji. S desne strane kućišta nalazi se tipka za uključivanje i isključivanje sata dok se ispod ekrana nalaze tri tipke kojima se upravlja sučeljem s 22 ikone izbornika. Upravljanje satom je jednostavno i intuitivno.

Operativni sustav, sučelje i brzina rada

Sat je funkcionalan uz Android pametni telefon tako da je prvo potrebno na pametni telefon preuzeti aplikaciju Fundo Companion putem koje se sat sinkronizira s našim telefonom, preko Bluetootha se s telefona na mobitel prebacuju kontakti i pozivne liste. Prvo testiramo telefonski poziv - moguće je na samom satu otipkati broj telefona i pokrenuti poziv te se automatski pokreće speakerphone na satu i možemo tako telefonirati, bez da dotičemo naš pametni telefon. Pri dolaznom pozivu također se možemo javiti na sam sat, a kako u satu postoje pohranjeni kontakti na ekranu dijagonale 1,44 inča pojavit će se i ime osobe koja nas zove. Model M2 nema utor za SIM karticu pa se ponaša kao Bluetooth slušalica dok drugi meanIT-ov model M1 ima i SIM utor i utor za memorijsku karticu.

 

MeanIT-ov pametni sat M2 prima i sve naše notifikacije i razne obavijesti koje dobivamo na sam mobitel - dakle, bez gledanja u ekran mobitela dobit ćemo na satu notifikaciju s društvenih mreža, obavijest o novom mailu, a ako dobijemo SMS poruku onda ćemo ju cijelu moći pročitati na samom satu. Zgodno je što se preko sata mogu obavljati i operacije kao što je brisanje pristiglih mailova (na taj smo se način vrlo brzo rješavali spam poruka). Sinkronizacija podataka je vrlo brza - nakon što smo na mobitelu pobrisali SMS poruku, ona je nestala i među porukama na samom satu.

Baterija i trajanje

Kapacitet baterije 230 mAh što je dovoljno za oko dva dana korištenja, ovisno koliko notifikacija primamo na sam sat i koristimo li ga za pozive.

Multimedija, glazba

Sat nudi i mnoge napredne funkcije kao što je upravljanje kamerom na mobitelu - na primjer, ukoliko želimo fotkati panoramu s kamerom mobitela, postavit ćemo mobitel na neko povišeno mjesto, a zatim ćemo preko sata moći podesiti vidljivi kut same kamere te preko sata daljinski okinuti fotografiju. Zgodno i ako želimo tajno nešto snimiti :)

 

Glazbu koju imamo pohranjenu u memoriji telefona možemo slušati preko zvučnika sata, prebacivati pjesme. Zgodno je i što postoji podešavanje alarma pa ako spavamo sa satom imamo mogućnost isključivanja alarma direktno na našoj ruci, bez da ujutro tražimo gdje se nalazi mobitel. Istovremeno, preko senzora pokreta na samom mobitelu prati se i kako spavamo, a u aplikaciji Fundo Companion na mobitelu možemo vidjeti dijagram kako smo spavali.

Aplikacije

U satu smo, među mnogobrojnim funkcijama pronašli i barometar koji prati tlak zraka (dok pišemo ovaj tekst, tlak zraka je 997 hPa) i temperaturu, a sat ima čak i visinomjer koji ipak ne prati nadmorsku visinu nego može zapamtiti položaj te zatim prikazati za koliko smo se metara pomjerili po visini ili dubini. Vrlo korisna funkcija je i pronalaženje izgubljenog mobitela ili sata - ukoliko ne znamo gdje smo ostavili mobitel možemo ga pronaći preko sata, a isto tako pronaći i sat preko aplikacije na mobitelu -  mobitel će početi svirati postavljenu melodiju za dolazni poziv. Sučelje je fluidno i nema usporavanja u radu.

 

Današnji satovi su pravi fitness partneri tako da se uz pedometar može pratiti koliko smo koraka napravili, koliko dugo smo hodali, koliko smo kalorija i masti potrošili, kojom smo brzinom hodali te koliku smo udaljenost prešli. Ukoliko tijekom radnog vremena uglavnom sjedimo, sat će nas upozoriti i da je vrijeme za šetnju kako bismo se barem malo razgibali. Nadalje, tu je cijeli set dodatnih mogućnosti kao što su štoperica, kalendar, kalkulator, profili, štednja energije, promjena izgleda sata (točnog vremena na ekranu) te postavke.

Cijena za meanIT Smart Watch M2

Veliki plus je cijena od samo 199 kuna (lipanj 2016.).

Cool faktor

Cool nam je fotkanje mobitelom, uz korištenje sata kao daljinskog upravljača odnosno za okidanje fotografija.

Zaključak testa

Pametni sat u velikom broju mogućnosti glumi mobitel tako da je zgodno što se mnoge svakodnevne funkcije mogu koristiti i bez vađenja mobitela iz džepa ili torbice, a pohvaljujemo korisnu aplikaciju uz koju možemo pratiti naše aktivnosti u dužem periodu. Uz povoljnu cijenu, plus dajemo načinu punjenja jer nema potrebe za dodatnim dockom kakav dolazi uz pametne satove Apple Watch, Samsung Gear, Huawei Watch tako da se microUSB kabel direktno spaja u sam sat.

 

Plus

+ cijena

+ kvaliteta razgovora

+ dodatne mogućnosti

 

Minus

- ništa bitno

Konkurencija - MeanIT Smart Watch M1

Za 200 kuna više možete dobiti samostalni pametni sat koji se koristi svojom SIM karticom - zgodno ukoliko imate multi SIM opciju ili pak drugi broj telefona možete koristiti u satu pa ne morate nositi dva mobitela. M1 uz SIM utor ima i microSD utor te kameru.

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1464870579.jpg

 

 

 

Komentari

Dario

05. prosinca 2018 - 10:11 Prijavi neprimjeren komentar

U kojim trgovinama se može kupiti ovakav sat?

Franjo

12. travnja 2018 - 20:12 Prijavi neprimjeren komentar

Na ebay.com ovaj sat košta 7 USD. Više od toga se ne isplati dati za njega jer mi se odlijepio ekran, a u dućanu su rekli da je sat zahrđao i bio u vodi. Bio je u znoju na ruci, a ne u vodi. Sve u svemu loš je i sat i servis.

Tino

17. rujna 2017 - 18:49 Prijavi neprimjeren komentar

Jeli se moze narucitit preko ove stranice ovaj model sata
Meanit m1

Lika

09. studenog 2016 - 17:14 Prijavi neprimjeren komentar

Ja sam prezadovoljan sa ovim satom. Cak sam i svom sinu kupio steta sto baterija duze od 3 dana nemoze da izdrzi. Satu je mana sto nesmije biti u dodiru sa vodom.

Lenna993

02. studenog 2016 - 21:32 Prijavi neprimjeren komentar

Ne radi pedometar , ne radi ono za temp i tlak ne radi nista. Obavjest za svaki sat se ugasi u postavkama lako, samo potrazi malo.

1 2

Odgovori