Testovi mobitela

MEANIT Smart Watch M4

Smart Watch M4 Smart Watch M4 Smart Watch M4 Smart Watch M4 Smart Watch M4 Smart Watch M4 Smart Watch M4 Smart Watch M4 Smart Watch M4
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Predstavljen 08-2016
Vrsta uređaja Pametni sat
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Ekran i tipkovnica
Dijagonala ekrana (inča) 1,54
Rezolucija ekrana 240 x 240
Vrsta ekrana Osjetljiv na dodir
Vrsta ekrana osjetljivog na dodir LCD
Memorija
Interna memorija telefona 32 MB
RAM memorija 32 MB
Utor za memorijsku karticu microSD
Memorijska kartica 32 GB
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija prednje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
GPRS Ne
EDGE Ne
UMTS (3G) Ne
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da (3.0)
NFC Ne
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 300
Vrijeme razgovora 2G (h) 2
Vrijeme čekanja 2G (h) 48
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
USB microUSB 2.0
HDMI Nema
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Ne
Organizator Da
Dodatno Monitor praćenja spavanja, SIM utor
Mobil.hr testovi
Vrijeme uključivanja uređaja (s) 6
Vrijeme uključivanja kamere (s) 1
Trajanje baterije u praksi (dana) 3
Dužina kabela punjača (cm) 50
Gdje kupiti
Cijena 299 kn
Info Intelkom


01/ 3863 888
http://meanit.hr/
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Pamet na ruci
Autor: Krunoslav Ćosić

Za samo 249 kuna možete imati i sat i telefon u jednome jer meanIT pametni sat može i telefonirati

11.10.2016.

Uvod, sadržaj pakiranja

U maleno kućište pametnog sata MeanIT Smart Watch M4, koji je dostupan i po jako povoljnoj cijeni smješteno je zaista jako puno toga - utor za SIM karticu te je moguće i telefoniranje direktno sa sata, bez upotrebe uparenog Android telefona, a na memorijsku karticu mogu se spremati pjesme, snimljene fotografije. Sat ima kameru, prima SMS poruke, preko Bluetootha se može upariti s mobitelom, a preko sata možemo potražiti i zagubljeni mobitel negdje u stanu ili na poslu.

 

Ukoliko ga se koristi za fitness onda će nam pratiti i koliko smo koraka odnosno udaljenost prešli, izračunat će potrošene kalorije, a nakon što se ujutro probudimo preko pripadajuće Android aplikacije Fundo Companion ćemo vidjeti i kako smo spavali.

 

U samom pakiranju ne očekujemo ništa više jer sve se nalazi u satu, ali dobili smo i USB kabel za punjenje preko računala ili pak spajanje na kućni odnosno auto adapter i punjenje.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

Sat-mobitel ili pametni sat izgleda vrlo cool. Još kad svima oko sebe kažete koliko ste ga malo platili postajete još sretniji s njim, a imate li mogućnost imati više SIM kartica za isti broj telefona (multi SIM) tada je ovo odlična alternativa nošenju mobitela na trčanje, u šetnju psa ili čak i izlazak van kad ne želite ruke koristiti za nošenje mobitela odnosno grčiti se s telefonom u džepu hlača dok sjedite.

 

Pametni satovi tako imaju vrlo izvjesnu korisnost i budućnost jer će kao i pametni telefoni imati sve više funkcija (očekujemo ugradnju GPS čipova), a jedina mana im je što baterije traju najviše nekoliko dana pa dobivamo još jedan uređaj kojeg treba puniti.

 

MeanIT-ov pametni sat Smart Watch M4 ugodno leži na ruci, u tren oka se može staviti na zapešće i skinuti, u radu s računalom ne smeta na ruci. Izrada djeluje kvalitetna, bez ikakvih ispupčenja, a naročito nam se sviđa što za punjenje ne moramo koristiti dodatne dockove kao kod nekih drugih satova. Narukvica je ugodna i može se podešavati po veličini ruke.

Ekran, baterija

LCD ekran je srednje velik ukoliko ga usporedimo s drugim satovima na tržištu, dijagonala od 1,54 inča pruža dovoljno mjesta za četiri ikone unutar izbornika po kojem se kreće u smjeru lijevo-desno (rezolucija je 240 x 240 px), potezanjem prstom po samom ekranu osjetljivom na dodir. Dok se sat ne koristi moguće je birati između tri različita dizajna sata s točnim vremenom (dovoljno je samo dotaknuti ekran), a duži pritisak na ekran odmah poziva dialer za pozivanje telefonskih brojeva. Brojevi su dovoljno veliki da se mogu otipkati i u pokretu, a na dnu ekrana se nalazi telefonski imenik i pozivna lista.

 

Baterija kapaciteta 300 mAh omogućuje nekoliko dana korištenja sata pa ako ne diramo previše po ekranu moguće je imati sasvim dobru autonomiju za današnje pametne satove.

Hardver, povezivost

U pametnim satovima se ne nalazi jak hardver jer za time nema baš previše potrebe - 32 MB RAM-a, 32 MB interne memorije proširive karticama do 32 GB, za spajanje na mobilne mreže koristi se 2G tehnologija. Ali je zato jako bitno da imamo razne senzore koji prate naše kretnje, ili pak ne kretnje. Pedometar tako prati koliko se krećemo, sat prati i kako spavamo, preko Bluetootha možemo pratiti notifikacije s telefona, slušati čak i glazbu na zvučniku sata.

Softver, brzina rada

Sučelje sata, koje podsjeća na Android ikone, radi izrazito fluidno za jedan pametni sat, nudi više od 20 različitih funkcija - kalendar, diktafon, preglednik slika, alarm, pedometar, monitor spavanja, podsjetnik da je vrijeme da se ustanemo i malo prošetamo nakon dugog sjedenja itd.

Kamera, multimedija

Od kamere u VGA rezoluciji ne očekujemo ništa posebno, ali u konačnici moguće je dobiti i više nego zadovoljavajuće fotografije. Zgodno je što se sa satom može daljinski upravljati kamerom na telefonu - na primjer ako mobitel postavimo iznad nas i želimo se fotografirati s daljine. Naravno, padaju nam i špijunske primisli :)

 

U multimedijskom dijelu možemo slušati glazbu, snimati diktafonom zvučne zabilješke, preko Bluetootha pristupiti glazbi na telefonu i slušati u pokretu ili dok ljenčarimo.

Zaključak testa, cijena

Za samo 249 kuna imati pametni sati telefon u jednome predstavlja zaista odličnu kupnju. Jedan naš kolega je tijekom ljeta, na godišnjem odmoru imao nesreću da mu se pokvari mobitel. Umjesto da kupuje neki drugi mobitel odlučio se upravo na pametni sat MeanIT te u njega smjestio svoju SIM karticu i nastavio komunicirati onoliko koliko nam i treba tijekom ljeta. Jasno, nije imao internet na satu, ali mogao je telefonirati, slati i primati SMS poruke ili ih samo preuzimati na sat s povezanog telefona (da, moguće je napisati SMS poruku na ovako malom ekranu, uspjelo nam je to), koristiti alarm, okinuti poneku fotografiju.

 

Istovremeno, kolega je imao i cool gadget na ruci koji nije služio samo pokazivanju točnog vremena nego je davao razne zvukove, što je privlačilo pozornost. Tako smo i mi tijekom testa  MeanIT Smart Watcha M4 privlačili pozornost, uz komoditet da ne moramo baš svugdje nositi veliki pametni telefon. I još paziti hoćemo li ga izgubiti dok trčimo ili pak ostaviti u kafiću.

 

 

Plus

+ izrada

+ fluidnost

+ cijena

 

Minus

- (uvjetno) radi samo s Android uređajima

 

 

 

Komentari

nadica

21. travnja 2017 - 13:53 Prijavi neprimjeren komentar

Zanima me cijena poštarine? Hvala

ŽELJKO

16. travnja 2017 - 15:14 Prijavi neprimjeren komentar

MEANIT S.W.M4 GDJE SE MOŽE KUPITI...GDJE IMATE TRGOVINU

Odgovori