Testovi mobitela

MEANIT Smart Watch M3

Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3 Smart Watch M3
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Predstavljen 08-2016
Vrsta uređaja Pametni sat
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900
Hrvatski izbornik Da
Chipset MTK6261D
Procesor ARM8
Frekvencija procesora 300 MHz
Broj jezgri procesora 1
Ekran i tipkovnica
Dijagonala ekrana (inča) 1,54
Rezolucija ekrana 240 x 240
Tehnologija ekrana LCD
Vrsta ekrana Osjetljiv na dodir
Vrsta ekrana osjetljivog na dodir IPS LCD
Tipkovnica Virtualna
Memorija
Interna memorija telefona 32 MB
RAM memorija 32 MB
Utor za memorijsku karticu microSD
Memorijska kartica 32 GB
Kamera
Rezolucija prednje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Prijenos podataka
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da (3.0)
NFC Ne
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 300
Vrijeme razgovora 2G (h) 2
Vrijeme čekanja 2G (h) 48
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
MHL Ne
Dodatne funkcionalnosti
E-mail klijent Ne
MMS Ne
Organizator Da
Dodatno Anti-lost funkcija, pedometar, praćenje spavanja
Mobil.hr testovi
Vrijeme uključivanja uređaja (s) 6
Vrijeme uključivanja kamere (s) 1
Trajanje baterije u praksi (dana) 1
Dužina kabela punjača (cm) 50
Gdje kupiti
Cijena 399 kn
Info Intelkom


01/ 3863 888
http://meanit.hr/
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Moderan sat
Autor: Krunoslav Ćosić

Pametni sat koji može telefonirati, snimati fotografije, prati kako spavamo...

11.10.2016.

Uvod, sadržaj pakiranja

Pametni satovi danas su zaista pametni, spadaju u zanimljive gadgete koji mogu gotovo sve kao i pametni telefoni - telefoniraju s ugrađenom SIM karticom, snimaju fotografije na microSD karticu, primaju notifikacije s pametnog telefona, prate nas dok vježbamo ili trčimo po stazi, a aktivni su i dok mi spavamo. Dakle, oni uvijek rade.

 

Na test smo uzeli pametni sat MeanIT Smart Watch M3 koji za samo 399 kuna može sve gore opisano. Dakle, ovo je samostalni uređaj koji za svoj rad ne koristi upareni preko Bluetootha pametni telefon, iako se neke dodatne funkcionalnosti dobiju nakon što na Android telefon preuzmemo aplikaciju Fundo Companion te možemo pratiti svoje fizičke aktivnosti tijekom dužeg vremena.

U lijepo dizajniranoj kutiji dobili smo uz sat i kabel za punjenje.

Dizajn, ergonomija, cool faktor

Na moderno dizajniranom kućištu sa staklom iznad ekrana, metalnim okvirom i plastičnim poklopcem baterije ističe se krunica s desne strane koja se koristi za pokretanje sata, povratak natrag unutar izbornika te prikaz točnog vremena. S lijeve strane smješten je utor za punjenje tako da pametni sat MeanIT Smart Watch M3 ne treba nikakav docking kako bi se punila baterija, a kakav inače imaju daleko skuplji satovi.

 

Pravokutni dizajn telefona s nepromjenjivom narukvicom od gume ugodno leži na ruci, krunica je dostupna u svakom trenutku tako da je korištenje sata s jednim prstom ugodno i praktično.

Ekran, baterija

Ekran je dijagonale 1,54 inča, uz rezoluciju 240 x 240 točkica, dobre je vidljivosti i na direktnom suncu. Baterija kapaciteta 300 mAh je izmjenjiva, a u praksi traje oko 3 dana. Za jedan gadget sasvim dovoljno.

Hardver, povezivost

Sat MeanIT Smart Watch M3 koristi čipset MTK6261D s ARM procesorom na taktu od 300 MHz. Ima integriran 2G (GSM) modul za telefoniranje, 32 MB RAM i 32 MB ROM memorije, a memorija je proširiva do 32 GB. Ugrađeni Bluetooth koristi se za spajanje na Android telefon kako bi se sinkronizirali podaci iz fitness aplikacija te vidjele notifikacije s telefona na satu.

Softver, brzina rada

Početni ekran sata MeanIT Smart Watch M3 izgleda moderno i s dovoljno velikim ikonama za pritisak po kapacitivnom LCD ekranu. Ulaskom u izbornik dolazimo do tri kružno raspoređena podizbornika, s ukupno 24 ikone unutar kojih se nalaze upozorenje da previše sjedimo i da je vrijeme za kretanje, daljinsko snimanje uparenim telefonom okidanjem fotografije na samom satu, praćenje kvalitete sna, alarm, praćenje broja prijeđenih koraka.

 

S MeanIT-ovim satom možemo pronaći i zagubljeni telefon negdje u kući ili na poslu, a isto tako je moguće preko telefona potražiti i sam sat.

 

Za telefonske pozive moguće je postaviti razne profile kao kod klasičnih telefona, u porukama je omogućeno i pisanje SMS poruka preko minijaturne tipkovnice sata (možemo ih primati s telefona na sat), pristupiti telefonskom imeniku, slušati glazbu preko zvučnika na satu (zgodno dok recimo trčimo, a ne želimo nositi mobitel sa sobom).

 

Sučelje je dobro optimizirano, brzo je i reagira trenutno na naš dodir. Iako su ikone male kako bi stale na ekran, bez problema se mogu koristiti i u pokretu.

Kamera, multimedija

Na gornjem dijelu sata, iznad ekrana smještena je leća kamere od 0,3 megapiksela. U praksi, sasvim korisna stvarčica jer možemo fotkati neki trenutak koji želimo zabilježiti, s naglaskom na trenutku a ne na samoj kvaliteti fotografije jer od VGA kamere ne možemo očekivati puno s obzirom na broj piksela. Zgodno je i što se sat može koristiti za daljinsko upravljanje kamerom na Android pametnom telefonu te okinuti selfie dok je recimo mobitel udaljen nekoliko metara od nas.

 

Glazbeni player omogućuje slušanje glazbe koja se pohranjuje na memorijsku karticu.

Zaključak testa, cijena

399 kuna je cijena za MeanIT Smart Watch M3. S obzirom na dobiveno i dojmove nakon našeg testa, možemo zaključiti kako se radi o zanimljivom gadgetu koji nije samo nešto što ćemo pokazivati kako mi to imamo nego ćemo uz to moći i praktično iskoristiti ovaj pametni sat. Sjedimo li predugo na poslu, sat će nas upozoriti da je vrijeme za se pokrenemo, možemo u njega staviti drugu SIM karticu ili pak koristiti istu SIM karticu iz Multiplus opcije s više SIM kartica za isti broj telefona.

 

Zgodno je i što prima razne notifikacije s uparenog telefona pa ne moramo svaki put gledati na ekran mobitela i podizati se do telefona nego na satu možemo provjeriti tko nam je poslao SMS ili e-mail poruku. Ima i moderno sučelje s ikonama poredanim u krug, što je trenutno trend u svijetu pametnih satova.

 

Plus

+ fluidnost

+ moderno sučelje

+ izrada

+ cijena

 

Minus

- (uvjetno) radi samo s Android uređajima

 

 

 

Komentari

s iz d

09. lipnja 2018 - 11:45 Prijavi neprimjeren komentar

I mene zanima odgovor na gornje pitanje

s iz d

09. lipnja 2018 - 11:45 Prijavi neprimjeren komentar

I mene zanima odgovor na gornje pitanje, te može li funkcionirati samostalno, može li se instalirati viber itd.

Slavica Riba

04. siječnja 2018 - 11:05 Prijavi neprimjeren komentar

Kupili smo jučer.Kad se zove onaj kod koga je čuje ali ovj s druge strane ne čuje bez obzira tko je koga zvao.Dali je do neke opcije ili je neispravan?

David MIletic

10. siječnja 2017 - 18:29 Prijavi neprimjeren komentar

Oprostite, dali je na sat moguce instalirati neke aplikacije(facebook, whats appp itd.)

Odgovori