Testovi mobitela

MEANIT F29

F29 F29 F29 F29 F29 F29 F29 F29 F29 F29
Ocijeni mobitel:
Osnovne informacije
Vrsta uređaja Smartphone
Dual SIM Da
Frekvencija 850 / 900 / 1800 / 1900 / 3G
Hrvatski izbornik Da
Ekran i tipkovnica
Dijagonala ekrana (inča) 2,8
Rezolucija ekrana 320 x 240
Tipkovnica Alfanumerička
Memorija
Utor za memorijsku karticu microSD
Memorijska kartica 8 GB
Telefonski imenik Neograničeno
Kamera
Rezolucija stražnje kamere 0,3 megapiksela (640 x 480)
Bljeskalica Ne
Autofokus Ne
Stabilizacija slike Ne
Prijenos podataka
GPRS Da
EDGE Da
UMTS (3G) Da
HSDPA / HSUPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100
LTE (4G) Nema
Infracrveni port (IrDA) Ne
Bluetooth Da
NFC Ne
Baterija
Vrsta baterije Li-Ion
Kapacitet baterije (mAh) 1000
Brzo punjenje Ne
Bežično punjenje Ne
Multimedija
Diktafon Da
Glazbeni player Da
Video player Da
FM radio Da
3,5 mm ulaz Da
USB microUSB 2.0
Dodatne funkcionalnosti
MMS Da
Java Da
Organizator Da
Dodatno LED svjetiljka, vibracija, snažni zvučnici
Mobil.hr testovi
Trajanje baterije u praksi (dana) 7
Dužina kabela punjača (cm) 100
Gdje kupiti
Cijena 249 kn
Info Intelkom


01/ 3863 888
http://meanit.hr/
Pogledajte cijenu mobitela na nabava.net
Nabava.net

 

Klasičan mobitel
Autor: Ivan Luzar

Dizajnom i konstrukcijom, F29 aludira na neke poznatije modele iz Nokijine povijesti, nekadašnjeg kralja ovog segmenta

Uz preklopni F20, MeanIT je ponudio i klasičniji F29 model, takozvane candybar konstrukcije. Iako je cijeli model izrađen u potpunosti od plastike, zavidne je čvrstoće. Nismo primijetili nikakve nesavršenosti u proizvodnji niti pucketanja kućišta. Imamo dojam kao da se radi o solidnom komadu plastike, makar se radi o modelu s izmjenjivom baterijom. Ispod baterije pak, skrivaju se dva utora za SIM kartice i jedan za microSD karticu. S donje strane uređaja nalazimo 3,5 mm audio priključak i microUSB priključak. Ponovno nam se dopada microUSB priključak jer ne moramo koristiti neki ne-standardizirani punjač kao kod nekih drugih modela u  segmentu. Time ne moramo niti koristiti priloženi punjač neodvojivog kabela duljine 100 cm.

 

Prednjom stranom se prostire 2,8-inčni ekran 320 x 240 rezolucije. Kutovi gledanja su nešto lošiji, kao i boje i kontrast, no za čitanje poruka će biti i više nego dovoljan. Tekst na ekranu je pak relativno velik, zbog čega je i lako čitljiv. Meniji su također jednostavni te logično raspoređeni. Tipkovnica podno ekrana je relativno velika, s čvrstim plastičnim tipkama čvrstog, ali plitkog hoda. Nakon nekog vremena ponovno smo mogli nešto brže tipkati na T9 tipkovnici pa smo s tipkovnicom na F29 malo griješili.

 

Iznad brojčanika nalazi se četverosmjerna tipka s potvrdnom tipkom u sredini. Lijevo od nje se nalazi tipka za lijevu soft opciju i tipka za odgovaranje na poziv, a desno, desna soft tipka i tipka za prekidanje poziva. Tipkovnica se može zaključati pritiskom na meni i zvjezdicu, a potom otključati putem lijeve soft tipke i zvjezdice. Duljim pritiskom na tipku nule pali se LED bljeskalica koja se pritom može koristiti kao svjetlo, a duljim pritiskom na ljestve se može paliti i gasiti ton. Na stražnjoj stranici je zvučnik koji je veoma glasan, no što je glasniji to je lošije kvalitete, što se najviše osjeti u spikerfon pozivima. Kada bismo pričali bez spikerfona, kvaliteta poziva s obje SIM kartice je bila odlična, bez nekih poteškoća. Sugovornici su nas također dobro čuli, no s nešto više pozadinske buke zbog nedostatka dodatnog mikrofona za utišavanje okolišne buke.

 

Iako se radi o skromnijem modelu, neke naprednije funkcije poput mp3 playera nisu izostale. Glazba se može pohraniti na microSD karticu kapaciteta do 8 GB. Priložene slušalice su pak osrednje kvalitete, očekivano za cijenu ovog modela. Nalazimo Bluetooth koji možemo koristiti za handsfree slušalice kao i FM radio koji žičane slušalice koristi kao antenu.

Na stražnjoj stranici se nalazi i VGA kamera koja za današnje prilike niti može biti dobre kvalitete jer joj nedostaju pikseli (ipak se tu radi o 0,3 megapiksela). Boje su tamne s lošijim kontrastom, a ruku treba držati nešto dulje mirnom kako slika ne bi bila zamućena.

 

U naših nekoliko dana korištenja, F29 smo također kao i F20 morali puniti samo jednom. Koristili smo ih podjednako pa smo i s F29 imali svaki dan otprilike 20-ak minuta poziva. Unutar 5 dana korištenja, prikaz baterije je također pao za samo jednu crticu.

 

Fotografirano s MeanIT F29:

http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1457009426.jpg http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1457009434.jpg http://usporedilica.mobil.hr/usporedilica_v2/img/testovi/1457009458.jpg

Cijena za MeanIT F29

Kao i F20 Flip o kojem smo pisali, F29 je dostupan za samo 249 kuna. Za istu cijenu dobiva se model drugačije konstrukcije, s većim ekranom i većom baterijom. Na kraju je na korisniku odluka koji model mu više odgovara, budući da su po funkcionalnosti gotovo jednaki.

Zaključak testa

Kao i cijena, zaključak za F20 je sličan kao i za F29 Flip. Radi se o modelu s minimumom dostupne komunikacije i s dvije SIM kartice. No baterija većeg kapaciteta dozvoljava još dulju autonomiju dok veći ekran ne bi trebao biti neko preveliko breme za bateriju budući da se interakcija s ovim modelom više svodi na razgovore i SMS poruke.

 

Plus

+ autonomija

+ dual SIM

+ cijena

 

Minus

- kamera

 

 

 

Komentari

damir

13. kolovoza 2022 - 15:03 Prijavi neprimjeren komentar

Kako pojačati zvuk

damir

13. kolovoza 2022 - 15:03 Prijavi neprimjeren komentar

Kako pojačati zvuk

damir

13. kolovoza 2022 - 15:03 Prijavi neprimjeren komentar

kako pojačati zvuk mobitela

lucija

24. studenog 2019 - 18:18 Prijavi neprimjeren komentar

Postova i molila bi vas kako pojačati zvuk poziva

lucija

24. studenog 2019 - 18:17 Prijavi neprimjeren komentar

molila bi vas kako pojačati zvuk poziva mobitel meanit

1 2 3

Odgovori